Şov Mutfağı Nedir? "Açık Mutfaklar"

Tamamen Açık Yada Cam Bölmenin Arkasında İçerinin Gözükebileceği Mutfak Tasarımı Uygulanan, Gastronomi Sektöründe En Son Hijyen Kurallarının Uygulandığı, Geçmişten Günümüze Mutfak Akımlarının Misafirlerin Karşısında Modern Lezzetler Dönüştürüldüğü, Klasik Ve Restoran Konseptine Göre Modern Mutfak Ünitelerinin Kullanıldığı, En Profesyonel Mutfak Görevlileri'nin Çalışmalarını. Sergilendiği, Deneyimli Mutfak Çalışanlarının Farklı Özelliklerinin Ortaya Konduğu, Yılların Birikimi İle Alınan..
10/1/2022 12:00:00 AM
Şov Mutfağı Nedir?
Şov Mutfağı Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Biraz meşakkatli ve dikkat isteyen mutfak çeşitlerinden olmak ile birlikte yeni açılan bir restoran nasıl başarılı olur sorunun cevapları içerisindeki seçeneklerden biri. Dünya gastronomi trendlerinde yeni pişirme teknikleri ile birlikte modern mutfak sunumları ilgi çekmeye başladı.
 
Özellikle pandemi' den sonra alakart restoran projelerinde misafirler tarafından daha fazla ilgi çekebilmek için yeni teknikler geliştirmeye başladılar. Gelişen teknolojiler, yeni trendler, dünya restoran trendlerinde en önemli özellikler uygulanmaya başladı bile.
 
En az bir duvarının yarım yada tam olarak açık olduğu şov mutfaklarının (açık restoran mutfaklar) en önemli özelliklerinden biri çok kuvvetli bir havalandırma sistemine sahip olmasıdır...
 
Bu güne kadar çoğunlukta en başarılı şeflerin fuar ve festivallerde alışık olduğumuz yemek şovları restoran mutfakları ve otel mutfaklarına yansıdı. Profesyonel otel mutfağı organizasyonlarında mutfak yönetimi tarafından mutfak bölümleri arasına şov mutfakları yeni trend haline geliyor. Bu güne kadar bazı yüksek restoranlarda (fine dining) görmeye alışık olduğumuz şov mutfakları artık orta sınıf ve daha fazla yüksek sınıf restoranlar' da da göreceğimiz bir gerçek.
 
Daha önce kaleme aldığım  2022'de Yeni Yemek Trendleri & Restoran Trendleri isimli makalemde belirtmiş olduğum gibi sadece alakart restoranlar değil, butik oteller ve lüks otellerdeki mutfak çeşitleri arasında da Misafirlerin Restoranları Tercih Etme Sebeplerinden biri olacak.
 
Misafire Karşı Tamamen Özgüven Veren ve Son Teknoloji Hijyen Kurallarının Uygulandığı Şov Mutfağı Yada Şov Mutfakları Ne Demek? Açık Mutfakların En Önemli Özellikleri Nelerdir?
 
Şov Mutfağı Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Şov mutfakları kendisine ve mutfak personellerinin tecrübelerine güvenen restoran işletmeciliğinde kullanıldığı gibi çalışanlarının da belirli deneyimlere sahip olmalıdır. Normal kapalı mutfaklara oranla daha fazla genel giderlere sahip olan şov mutfakları standartların üzerindeki masrafları ile de dikkat çekmektedir...
 
 
Özellikle Restoran yönetiminin kararları doğrultusunda misafir memnuniyeti amacı ile misafirlerin göremeyeceği alanlarda ise mutfaktaki çalışmanın büyük ekranlar aracılığı ile görüntülendiği mutfaklardır. Şov mutfaklarında standartların dışında yemekler yapılırken adı da üzerinde olduğu gibi bazı çalışmalar abartılıdır. Bunlara birkaç örnek verecek olursam; 
 
  • Gerçek Dışı "Gösteriş" Tamamen Ön Plandadır,
  • Tava Yemekleri Yapılırken Aşçılar Biraz Daha Fazla Alevlendirirler,
  • Hamurcular Ellerinde Hamur İle Akrobatik Hareketler Yaparlar,
  • Steak' ler Daha Doğrama Tekniklerinde Gösterişli Bir Şekilde Doğranır,
  • Izgaracılar Bazen Özel Et Şovları Yaparlar,
  • Yemek Tabaklarında Daha Hareketli Ve Gösterişli Figürler Bulunur?
  • Şefler Misafirler İle Daha Fazla İlgilenerek Düşüncelerini Alırlar,
  • Misafirler Tarafından İstenilen Özel İsteklere Daha Fazla Yer Verilir?
  • Cağ Kebab Ve Döner Ustaları Bıçaklarına Biraz Daha Fazla Gösteriş İle Masat Atarlar,
  • Özel Yemek Sununlarında Karbondioksitli Kuru Buzlar Kullanılarak Yemek Tabaklarından Dumanlar Çıkartılır,
 
Lezzet tabiki önemlidir. Ama şov mutfaklarının başlıca özellikleri yukarıda da belirttiğim gibi gösteriş'e dayalı çalışmalardır. Restoranın konseptine göre bazen bu konuda özellikle uzakdoğudan özel aşçılar bile getirtilir. Çünkü Bu Konuda Teppanyaki pişirme ve sunum konsepti oldukça başarılır.
 
Şov Mutfaklarında Ne Tür Yemekler Pişirilir?
 
örnek restoran menülerine göre farklı Pişirme Ekipmanları' nın kullanıldığı şov mutfaklarında hazırlık, depolama ve saklama alanları genelde görüntülenmez. Pişirme ve tabak hazırlama bölümleri genelde ya direkt olarak gözükür yada ekranlar aracılığı ile. Şov mutfakları profesyonel tekniklere dayanan gösteri amaçlı bir Mutfak Planlaması' na sahip olduğu için çoğunlukta yapılan yemekler aşağıdaki gibidir;
 
  • Tava Yemekleri,
  • Izgara Yemek Seçenekleri, 
  • Steak Çeşitleri,
  • Barbekü Usulu Yapılan Et Çeşitleri,
  • Yaşladırılmış Et Çeşitleri,
  • Yeni Yemek Trendlerinden Moleküler Gastronomi Ürünleri,
  • Klasik Fırınlar Da Pişirilecek Yemek Çeşitleri,
  • Ekmek Çeşitleri,
  • Pide Ve Pizza Çeşitleri,
  • Taşınabilir Tandırlarda Şov Amaçlı Yapılan Yemekler,
  • Salata Çeşitleri,
  • Tatlı Çeşitleri,
 
Ayrıca Restoran Tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile bu mutfaklarda kullanılan pişirme ekipmanlarından bazıları ise; tavuk kızartma makinası, çağ kebabı tezgahı, döner makinası, sous vide makinası, fritöz, kömürlü veya lav taşlı ızgara, basınçlı fritöz ve menü çeşitlerine göre çok daha fazlası olabilir. Tabi ki bu çalışmalar Restoran Açılış Bütçesinde yeni gastronomi trendleri olduğu için her restoranda da bulunmayabilir.
 
Şov Mutfağı Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Geçmişten günümüze En Başarılı Restoranlar'ın zaten bazılarında uygulanan şov mutfakları yeni restoran projelerinde artık olmazsa olmazlardan biri. Bu sadece Türkiye'de değil gelişmiş dünya ülkelerinde de uygulanan bir yöntem. 
 
Bir Restoranda Şov Mutfağı Yapılmasının Amacı Nedir?
 
Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorulardan olan şov mutfakları kendine güvenen restoranlar için geçerli olan bir projedir. şov mutfaklarında her mutfak personelini çalıştıramazsınız, deneyimli personel ister. Misafire güven verir. Çünkü misafirin gözü ya ekranlardadır yada mutfağın ta kendisinde. Misafir hata arar, hijyen arar, temizlik arar, dikkat ve özen arar yemeğinin yapılışında. Restoran yönetimi olarak siz şov mutfağı (açık mutfak) yaparak bu fırsatı zaten ona siz verdiniz. 
 
Açık mutfaklar Türk mutfağı için' de Dünyada Türk Mutfağı Tanıtımlarında Yöresel Mutfak Hazinelerimizin sergilenmesi için yeni fırsatlar doğurabilir.
 
Çoğunlukta Marka Restoranlar' da Açık mutfaklar, diğer adı ile şov mutfakları yeni restoran pazarlama stratejilerinde de biridir. Pandemiden sonra misafir portföyünü genişletmek isteyen restoranların kurtuluş simitlerinden biri olan açık mutfaklar yani şov mutfakları... Genelde kalıcı bir restoran sahibi olabilmek için misafire daha fazla eleştiri hakkı vermiş oluyorsunuz. Mutlaka izlenimlerini Restoran İşletmeciliğinin Anket ve Formlar'ında veya sözlü olarak ilgililer ile paylaşacaktır.
 
Önemli Notum:
 
Yukarıdaki Yazı İçeriğinde Etiketlenerek Belirtilmiş Olan Konular İle İlgili Alanlarda Daha Fazla Bilgi Ve Gastronomi Danışmanlığı Hususunda Hizmet Alanlarım İçerisinde Bulunan Başlıklarda Destek Almak İçin İletişim Bilgilerimden Tarafım İle Bağlantıya Geçebilirsiniz.
 
Şov Mutfağı Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
 
What is Show Kitchen? What are its features?
 
It is one of the options among the answers to the question of how a newly opened restaurant will be successful, although it is a kind of cuisine that is a bit grueling and requires attention. Modern kitchen presentations started to attract attention with new cooking techniques in world gastronomy trends. Especially after the pandemic, they started to develop new techniques in order to attract more attention from the guests in their à la carte restaurant projects. Developing technologies, new trends, and the most important features in world restaurant trends have already begun to be implemented.
 
One of the most important features of Show Kitchens (open restaurant kitchens) is that it has a very strong ventilation system...
 
The cooking shows of the most successful chefs, which we are accustomed to at fairs and festivals, have been reflected in restaurant kitchens and hotel kitchens. Show kitchens are becoming the new trend among the kitchen departments by the kitchen management in professional hotel kitchen organizations. It is a fact that we will see show kitchens in some high-class restaurants (fine dinning) until now, and we will see them in middle-class and more high-class restaurants.
 
As I mentioned in my previous article titled New Food Trends & Restaurant Trends in 2022, it will be one of the reasons why guests prefer restaurants not only in à la carte restaurants, but also in boutique hotels and luxury hotels.
 
So what does show kitchen or show kitchen mean in general?
 
Show kitchens are used in restaurant businesses that rely on themselves and the experience of their kitchen staff, as well as their employees should have certain experiences. Show kitchens, which have more general expenses than normal closed kitchens, also attract attention with their expenses above the standards...
 
  • Fully Open or Kitchen Design Applied Behind the Glass Partition,
  • The Latest Hygiene Rules are Applied in the Gastronomy Sector,
  • From Past to Present, Culinary Trends are Transformed into Modern Tastes in front of the Guests,
  • Classical and modern kitchen units are used according to the restaurant concept,
  • The Work of the Most Professional Kitchen Attendants. exhibited,
  • Different Characteristics of Experienced Kitchen Workers are Revealed,
  • The Culinary Trainings Received with the Accumulation of Years are Revealed in a Few Minutes,
  • How a Successful Kitchen Organization Produces as a Team,
  • In the main theme, all kinds of work done in the kitchen can be seen by the guests,
 
Especially in accordance with the decisions of the restaurant management, for the purpose of guest satisfaction, they are the kitchens where the work in the kitchen is viewed through large screens in the areas that the guests cannot see. While dishes are made out of standards in show kitchens, some studies are exaggerated, as the name suggests. If I give a few examples of these;
 
  • Unreal "Posting" is completely in the foreground,
  • Cooks Flame a Little More While Cooking Pan Dishes,
  • Dough Makers Do Acrobatic Movements With Dough In Their Hands,
  • Steaks Are Chopped More Flamboyantly,
  • Grillers Sometimes Do Special Meat Shows,
  • Are there more mobile and ostentatious figures on dinner plates?
  • Chefs are more interested in the guests and get their thoughts,
  • More room is given to special requests by guests?
  • Cağ Kebab And Döner Masters Throw Masat On Their Knives With A Little More Show,
  • Smoke is removed from dinner plates by using dry ice with carbon dioxide,
 
Taste is of course important. But the main features of show kitchens, as I mentioned above, are works based on ostentatiousness. Depending on the concept of the restaurant, sometimes even private chefs are brought in, especially from the Far East. Because Teppanyaki cooking and presentation concept is very successful in this subject.
 
What Kinds of Meals Are Cooked in Show Kitchens?
 
Preparation, storage and storage areas are generally not displayed in show kitchens where different cooking equipment is used compared to sample restaurant menus. Cooking and plate preparation sections are usually either directly visible or via screens. Since show kitchens have a show kitchen planning based on professional techniques, the meals prepared in the majority are as follows;
 
  • Pan Dishes,
  • Grilled Food Options,
  • Steak Types,
  • Barbecue Meat Types,
  • Aged Meat Varieties,
  • Molecular Gastronomy Products from New Food Trends,
  • Types of Food to be Cooked in Classic Ovens,
  • Bread Types,
  • Pita And Pizza Types,
  • Showing Meals in Portable Tandoors,
  • Salad Varieties,
  • Desserts,
 
In addition, some of the cooking equipment used in these kitchens in order to contribute to the promotion of the restaurant; It can be much more than chicken frying machine, age kebab machine, doner machine, sous vide machine, deep fryer, charcoal or lava stone grill, pressure fryer and menu types. Of course, these studies may not be available in every restaurant, as there are new gastronomic trends in the Restaurant Opening Budget.
 
Show kitchens, which have already been implemented in some of the Most Successful Restaurants from past to present, are now indispensable in new restaurant projects. This is a method applied not only in Turkey but also in developed world countries.
 
What Is the Purpose of Having a Show Kitchen in a Restaurant?
 
Show kitchens, one of the most frequently asked questions by those who want to open a new restaurant, is a project that is valid for self-confident restaurants. You cannot employ every kitchen staff in show kitchens, it requires experienced staff. It gives confidence to the guest. Because the eyes of the guests are either on the screens or on the kitchen itself. The guest seeks fault, hygiene, cleanliness, attention and care in the preparation of his meal. As the restaurant management, you have already given this opportunity to him by making a show kitchen (open kitchen).
 
Open kitchens can create new opportunities for Turkish cuisine to exhibit our Local Culinary Treasures in Turkish Cuisine Promotions in the World.
 
Open kitchens, also known as show kitchens, are one of the new restaurant marketing strategies in Mostly Brand Restaurants. Open kitchens, that is, show kitchens, which are one of the salvation bagels of restaurants that want to expand their guest portfolio after the pandemic... In general, you give the guest more criticism right in order to have a permanent restaurant. He will surely share his impressions in the Survey and Forms of the Restaurant Management or verbally with those concerned.
 
You can contact me through my contact information for more information on the topics that are labeled in the above article content and to get support in the titles of my service areas regarding gastronomy consultancy.