İkinci Ve Üçüncü Ülkelerde Gastromilliyetçilik Nedir?

Bunlara birkaç örnek vermem gerekirse Belirli bir kitle hedeflenerek İnsanların bir araya gelmesi için düzenlenen Kebab festivali, Yemek festivali, Tatlı ve pasta festivali gibi organizasyonlarda kimliği karşı tarafa yansıtabilmenin ve yüreklerde milli duyguları ortaya çıkarmanın en iyi yollarındandır. Özellikle siyasi partilerin kullanmış olduğu bu yöntemler genel olarak tüm dünya ülkelerinde en elverişli konular içerisindedir.
11/4/2022 12:00:00 AM
İkinci Ve Üçüncü Ülkelerde Gastromilliyetçilik Nedir?
 
İkinci Ve Üçüncü Ülkelerde Gastromilliyetçilik Nedir?
 
Burada kendi ülkesi dışında yaşayan gurbetçilerin kendi mutfak kültürlerini dikkate alarak Gastromilliyetçilik kavramı doğrultusunda kendi insanlarını ve daha fazlası olarak başkalarını bir araya toplayabilmekte kullanılmaktadır.
 
Düzenlenen etkinliklerde düşüncelerin karşıya yansıtılmasında en etken yollardan biridir. 
 
Bunlara birkaç örnek vermem gerekirse Belirli bir kitle hedeflenerek İnsanların bir araya gelmesi için düzenlenen Kebab festivali, Yemek festivali, Tatlı ve pasta festivali gibi organizasyonlarda kimliği karşı tarafa yansıtabilmenin ve yüreklerde milli duyguları ortaya çıkarmanın en iyi yollarındandır.
 
Özellikle siyasi partilerin kullanmış olduğu bu yöntemler genel olarak tüm dünya ülkelerinde en elverişli konular içerisindedir. Politik ve anarşik fikirlerin kurumsallaştırılması ve yansıtılmasında da “gıda” ve gıda ürünleri kullanılır.
 
İnsanların birbiri ile iletişim kurmalarının en etkili yollarından biri olan yemek, Gastromilliyetçilik kapsamında Gastronomik Kimlik olgularının birleşmesinde beslenme şekilleri dikkate alınarak yiyeceklerin üretimi, hazırlanması ve özellikle tüketiminde başarı odaklı en iyi yöntemlerdendir.
 
Has Aşçıbaşı Ahmet ÖZDEMİR
Osmanlı ve Türk mutfağı Dünya Gönül Elçisi
Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Danışmanı
 
Gastromilliyetçilik & Mutfak Kültürü Milliyetçiliği Nedir?
 
Önemli Not: 
"Gastromilliyetçilik & Mutfak Kültürü Milliyetçiliği Nedir?" Makalesinin tamamını aşağıdaki orijinal metinden okuyabilirsiniz...