Otel & Restoran "Standart" Danışmanlık PaketiUluslararası Ve Kıtalararası hizmetlerim bazen Otel Mutfağı Danışmanlığı, bazen yüksek mutfaklarda restoran danışmanlığı yada mutfak mutfak danışmanlığı olarak "Hizmet Alanlarımı" Aşağıdaki "Kırmızı" Olarak Kabartılmış başlıklar'da bulabilirsiniz...
 
* Otel & Restoran "Standart" Danışmanlık Paketi
* Mevcut işletme süreçlerinin analizinin özellikleri nelerdir?
* Menü revizyonunun özellikleri nelerdir?
* Personel eğitimlerininin özellikleri nelerdir?
* Operasyonel maliyet analizinin özellikleri nelerdir?
* Fiziksel mekânın fonksiyonelliğinin değerlendirilmesi nedir?
  Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
 
Restoran Ve Mutfak Danışmanlığımda Standart Danışmanlık Paketin Özellikleri:
 
Mevcut İşletme Süreçlerinin Analizi Özellikleri:
 
Durum Tespiti: 
2024 Dünya Gastronomi Ve Turizm Trendlerine göre İşletmenin mevcut durumunun belirlenmesi.
 
Süreç Haritalama: 
İşletmede gerçekleştirilen tüm süreçlerin adım adım yol haritasının hazırlandığı bir analiz.
 
Verimlilik Değerlendirme: 
Dünyada Restoran Konsept Çeşitleri Ve Özelliklerini göz önünde bulundurarak mevcut süreçlerin ne kadar verimli olduğunun tespiti.
 
Bottleneck Analizi: 
Süreçlerdeki darboğazların, yavaşlama veya hata yapma olasılığının yüksek olduğu alanların Acil Durum Planı ve diğer analizlerin araştırılarak işletme standartlarına göre belirlenmesi.
 
Menü Revizyonunun Özellikleri:
 
Maliyet Analizi: 
Gastronomide örnek restoran menüleri içerisindeki ürünlerin maliyetlerin Maliyet Kontrolü ve diğer konularda hesaplanması.
 
Popülerlik Sıralaması: 
Hangi yemeklerin 2024'de restoran trendlerinde daha popüler olduğunu belirleme.
 
Kar Marjı Analizi: 
Yeni restoran ve otel işletmelerinde menü analizi ve menü yönetiminde her bir ürünün karlılık oranının belirlenmesi.
 
Trend Takibi: 
2024 otel trendleri ve konaklama trendlerinde yeni ve popüler yemek trendlerinin menüye eklenip eklenmeyeceğinin değerlendirilmesi.
 
Personel Eğitimlerinin Özellikleri:
 
Temel Hizmet Eğitimi: 
Gerekli incelemelerden sonra mutfak ve servis çalışanlarında personel hiyerarşisi ve personel görevlerinde misafir hizmeti, iletişim becerileri, etiket kuralları gibi temel konularda eğitim.
 
Teknik Eğitim: 
Özellikle mutfak eğitimleri ve servis mesleki eğitimleri ile yemek hazırlama, pişirme, sunum teknikleri üzerine eğitimler.
 
Hijyen Eğitimi: 
Otel ve restoran işletmelerinde hijyen kuralları, gıda güvenliği, kişisel hijyen, mutfak hijyeni gibi konularda eğitim.
 
Ekip Çalışması Eğitimi: 
Profesyonel Restoran Yönetiminde işbirliği ve takım içi iletişim becerilerinin geliştirilmesi.
 
Otel & Restoran "Standart" Danışmanlık PaketiOperasyonel Maliyet Analizinin Özellikleri:
 
Maliyet Bileşenlerinin İncelenmesi: 
Yeni restoran bütçesinde hammaddeler, enerji, personel, kira gibi maliyet bileşenlerinin ayrı ayrı incelenmesi.
 
Karlılık Analizi: 
İşletmenin toplam gelirleri ve giderleri arasındaki farkın hesaplanması.
 
Bütçeleme: 
Yeni restoran açılış bütçesinde gelecek dönemlere yönelik maliyet tahminleri ve bütçe planlaması.
 
Optimizasyon Önerileri: 
Maliyetleri düşürmek veya verimliliği artırmak için önerilerin sunulması.
 
Fiziksel Mekânın Fonksiyonelliğinin Değerlendirilmesi:
 
Mekan Düzeni: 
Uluslararası standartlara sahip alakart restoranlarda mutfak yönetiminde verimlilik, restoranın veya mutfak alanının fiziksel düzeninin etkinliğinin değerlendirilmesi.
 
Trafik Akışı: 
Hem personelin hem de Misafir Memnuniyeti ve diğer hareketlerinin ne kadar akıcı olduğunun analizi.
 
Ekipman Yerleşimi: 
Mutfak çeşitlerine pişirme ekipmanları ve diğer ekipmanların en etkili ve verimli şekilde nerede konumlandırılması gerektiğinin belirlenmesi.
 
Ambiyans Değerlendirme: 
Şehrin en iyi restoranlarından olabilmek için Restoran Konsept Tasarımında ışıklandırma, ses, dekorasyon gibi unsurların Misafir deneyimine olan etkisinin değerlendirilmesi.
 
Gastronomi trendlerinde Sürdürülebilir Restoran Mutfağı ve sürdürülebilir restoran menüsünde bu özellikler, standart bir Restoran Danışmanlığı Ve Mutfak Danışmanlığında temel bileşenlerini tanımlamaktadır. Ancak, danışmanlık firmasının yaklaşımına ve işletmenin spesifik ihtiyaçlarına bağlı olarak Fine Dining Restoranlarda değişiklikler ve eklemeler olabilir.
 
Not:
Yukarıda belirtmiş olduğum konular sadece ana hatlardan oluşmaktadır. Yüz yüze konuşmalarda detaylar ve yol haritası sorumlulara yapılacak olan toplantılarda tarafımca sözlü ve yazılı olarak verilecektir...
 
Standart Paketin Sorumlulukları Burada Sona Erer...
Aşağıdaki bilgiler ekstra bilgilendirmeden ibarettir. Yukarıda belirtmiş olduğum başlıklar Standart paketin sorumluluklarını içerir. Yukarıda ve aşağıda Kırmızı etiket ile belirtilmiş olan kelimelerin paket ile bir ilgisi olmadığı gibi sadece konu ile ilgili daha geniş bilgiye sahip olmak isteyenler için konmuştur.
 
*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde "Standart" Danışmanlık Paketi ile birlikte etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***
 
Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
Uluslararası Ve Kıtalararası 
Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
 
Önemli not:
*** Zaman zaman gastronomi ve turizm trendleri üzerine kaleme aldığım mesleki yazılarımı'da inceleyebilirsiniz. Ayrıca Uluslararası Ve Kıtalararası Restoran Danışmanlığı Ve Mutfak Danışmanlığı verdiğim resmi ingilizce web sitemide "alttaki resmi tıklayarak" inceleyebilirsiniz.
 
International And Intercontinental Restaurant Consultant and Kitchen Consultant
 
Önemli Not:
İnşaat aşamasından büyük açılışa kadar koordinatörlüğünü yaptığım "son çalışmam olan" Lagos şehrindeki son çalışmam olan Elysium LAGOS çalışmalarımı inceleyebilirisiniz... Lagos Elysium grup bünyesindeki fine dining menüler, bahçe restoran menüleri, bistro restoran menüleri ve degüstasyon menülerinide görmek sizin için önemli olabilir...
 
 
Otel Ve Restoranlar İçin Mutfak Ve Restoranlarda Danışmanlık Almanın Önemi Nedir?
 
Otel ve restoran işletmeleri için mutfak ve restoranlarda yiyecek ve içecek danışmanlığı almanın birçok önemi bulunmaktadır. İşte bu önemli sebeplerden bazıları:
 
Danışmanlar, genellikle sektörde uzun yıllar deneyim kazanmış profesyonellerdir. Bu deneyim, otel veya restoranın operasyonlarını, pazarlama stratejilerini ve genel iş modelini optimize etmeye yardımcı olabilir. Danışmanlar, maliyet etkinliği ve verimlilik konularında bilgili oldukları için işletmelere maliyet tasarrufu sağlama konusunda yardımcı olabilirler.
 
Danışmanlar, mevcut geleceğin menü trendleri, maliyet analizi ve hedef kitle analizi hakkında bilgi sahibi oldukları için Gastronomide Geleceğin Restoranlarında menü geliştirme ve menü tasarımında önemli rol oynayabilirler.Uygun hazırlık, sunum ve servis standartlarını belirleyerek ürün ve hizmet kalitesini artırmada yardımcı olabilirler. Personel eğitimi ve gelişimi konusunda rehberlik edebilir, servis standartlarını belirleyebilir ve uygulama süreçlerini izleyebilirler.
 
 
Danışmanlar, işletmenin günlük operasyonlarını daha verimli hale getirmek için sistemleri, yönetim sirküleri ve yönetim raporları ve protokolleri optimize edebilirler. Özellikle bağımsız otel ve restoranlar için danışmanlar, zincir marka restoranlarda, pazarlama ve reklamcılık stratejileri konusunda rehberlik edebilirler.
 
Danışmanlar, müşteri deneyimini artırmak ve geri dönüş oranını yükseltmek için stratejiler ve önerilerde bulunabilirler. Danışmanlar, olası riskleri belirleyebilir ve bu riskleri minimize etmek için stratejiler geliştirebilirler. Gastronomide Sürdürülebilir Restoran Standartlarının devamının sağlanabilmesi ve mutfak uygulamaları ve Örnek Restoranlarda ile yeşil operasyonlar konusunda danışmanlık alarak, Otel Mutfağı Danışmanlığı veya  Örnek Restoranlarda çevresel ayak izini azaltmada yardımcı olabilirler.
 
Danışmanlar, yeni trendlere ve inovasyonlara aşina oldukları için, işletmeye Yeni Gastronomi Trendlerinde yaklaşımlar ve çözümler sunabilirler.Kısacası, otel ve restoranlar için mutfak ve restoranlarda danışmanlık almak, işletmenin rekabetçi kalmasını, maliyetleri optimize etmesini, kaliteyi artırmasını ve sürekli olarak müşteri beklentilerini karşılamasını sağlar. Danışmanlar, endüstriyel mutfak planlanmasında işletmelere dışarıdan bir bakış açısı sunarak, süreçleri, stratejileri ve operasyonları geliştirmelerine yardımcı olur.
 
 
Otel-Restoran "Anahtar Teslimi" Danışmanlık Paketi