Otel-Restoran "Anahtar Teslimi" Danışmanlık PaketiUluslararası Ve Kıtalararası hizmetlerim bazen Otel Mutfağı Danışmanlığı, bazen yüksek mutfaklarda restoran danışmanlığı yada mutfak mutfak danışmanlığı olarak "Hizmet Alanlarımı" Aşağıdaki "Kırmızı" Olarak Kabartılmış başlıklar'da bulabilirsiniz...
 
* Otel-Restoran "Anahtar Teslimi" Danışmanlık Paketi
* "Anahtar Teslimi Paket" Restoran Ve Mutfak Danışmanlığımın Özellikleri Nelerdir?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde İşletmenin Sıfırdan Kurulumu İçin Tüm Süreçlerin Planlanması Ve Yürütülmesi Nasıl Sağlanır?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Lokasyon Seçimi, Tasarım Bütçeler Ve İnşaat Danışmanlığı Nedir?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde İşletme Lisansları, Sertifikalar Ve Diğer Yasal İşlemler İçin Danışmanlığı Nendir?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Menü Oluşturma, Ekipman Seçimi, Personel Alımı Ve Eğitimilerinin Sağlanması Nedir?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Restoran İşletmeciliğinin Püf Noktaları Nelerdir?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Restoran Yönetim Sirkülerinin Oluşturulması Nasıl Sağlanır?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Personel Hiyerarşisinin Ve Görevlerinin Yazılması Nasıl Sağlanır?
 
"Anahtar Teslimi Paket" Restoran ve Mutfak Danışmanlığının Özellikleri:
 
gastronomide Online restoran ve mutfak danışmanlığımda da sıkça Görüştüğüm Konulardan Olan Restoran ve Otel İşletmelerinde İşletmenin Sıfırdan Kurulumu İçin Tüm Süreçlerin Planlanması ve Yürütülmesi:
 
Detaylı iş planı oluşturma: 
işletme modeli, vizyon, misyon, hedef kitle, Yeni restoran bütçesi planlaması gibi temel faktörlerin detaylı bir şekilde planlanması.
 
Pazar analizi: 
Yeni restoran açılış bütçesinide dikkate alarak rakip analizi, hedef kitle analizi ve yerel pazarın ihtiyaçlarının değerlendirilmesi.
 
Lokasyon Seçimi, Tasarım Bütçeler ve İnşaat Danışmanlığı:
 
Lokasyon analizi: 
2024 Dünya Gastronomi Ve Turizm Trendlerine göre misafir trafiği, rekabet, kira bedelleri gibi faktörlerle en uygun lokasyonun belirlenmesi.
 
İç mekan ve dış mekan tasarımı: 
Dünyada Restoran Konsept Çeşitleri Ve Özelliklerine uygun olarak estetik ve işlevsel alanların planlanması.
 
İnşaat ve tadilat süreçlerinin yönetimi: 
Uzman inşaat firmalarıyla işbirliği yaparak Yeni restoran projeleri süresince denetimlerin yapılması.
 
İşletme Lisansları, Sertifikalar ve Diğer Yasal İşlemler İçin Danışmanlık:
 
Gerekli tüm lisansların ve izinlerin alınmasında rehberlik.
2024 otel trendleri ve konaklama trendlerine göre gıda güvenliği, yangın güvenliği gibi sertifikaların alınmasında yardımcı olma.
 
Menü Oluşturma, Ekipman Seçimi, Personel Alımı ve Eğitimler:
 
Menü mühendisliği: 
Restoran yemek menüsünün önemi ve özelliklerinde, Menü mühendisliğimenü tasarımımenü analizi ve menü yönetiminde malzeme maliyetlerine, pişirme sürelerine ve hedef kitleye uygun örnek restoran menülerinin oluşturulması.
 
Optimum ekipman seçimi: 
Mutfak pişirme ekipmanları, oturma düzeni için gereken malzemelerin belirlenmesi.
 
Personel alım sürecinin yönetilmesi: 
İş ilanlarının yayınlanması, mülakatlar, seçim süreçleri, mutfak ve servis çalışanlarında "Anket ve Formlar"Çizelge Ve Tutanakların oluşturulması.
 
Personel eğitimi: 
Hizmet kalitesi, hijyen kuralları, Misafir ilişkileri gibi konularda eğitimlerin düzenlenmesi.
 
Restoran İşletmeciliğinin Püf Noktaları:
 
Yiyecek- İçecek ve otel İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Misafir ilişkileri yönetimi, kriz anında nasıl hareket edilmesi gerektiği gibi konularda rehberlik.
 
Restoran Yönetim Sirkülerinin Oluşturulması:
 
İşletmenin genel işleyişi, hizmet standartları, kalite kontrol süreçleri gibi konularda yönetim sirküleriyönetim raporları ve prosedürlerin oluşturulması.
 
Personel Hiyerarşisinin ve Görevlerinin Yazılması:
 
İşletme içerisindeki tüm pozisyonların ve bu pozisyonlardaki personel hiyerarşisi ve personel görevlerinin tanımlanması. Örneğin; Servis ve mutfak eğitimleri ile aşçı, garson, kasiyer gibi pozisyonlar için görev tanımlamaları, sorumluluklar ve yetkilerin belirlenmesi.
 
** Danışmanlık paketlerim içerisinde "Anahtar Teslimi Paket", restoran ve otel işletmeleri için en kapsamlı danışmanlık hizmetidir. Bu paket, işletmenin temel kurulumundan işletme süreçlerine kadar her aşamada uzman rehberliğini içerir ve işletmenin sıfırdan başarıya ulaşmasını hedefler.
 
Önemli not:
Yukarıda belirtmiş olduğum konular sadece ana hatlardan oluşmaktadır. Yüz yüze konuşmalarda detaylar ve yol haritası sorumlulara yapılacak olan toplantılarda tarafımca sözlü ve yazılı olarak verilecektir.
 
"Anahtar Teslimi Paket" Danışmanlık Paketinin Sorumlulukları Burada Sona Erer...
Aşağıdaki bilgiler ekstra bilgilendirmeden ibarettir. Yukarıda belirtmiş olduğum başlıklar Anahtar Teslimi paketin sorumluluklarını içerir. Yukarıda ve aşağıda Kırmızı etiket ile belirtilmiş olan kelimelerin paket ile bir ilgisi olmadığı gibi sadece konu ile ilgili daha geniş bilgiye sahip olmak isteyenler için konmuştur.
 
Otel-Restoran "Anahtar Teslimi" Danışmanlık Paketi**** Restoran Ve Otel İşletmelerinde İşletmenin Sıfırdan Kurulumu İçin Tüm Süreçlerin Planlanması Ve Yürütülmesinde profesyonel danışmanlık hizmetlerinin katkısı nedir? Danışmanlar Restoran Ve Otel İşletmelerini hangi risklerden korur?
 
Restoran ve otel işletmelerinin sıfırdan kurulumunda  Pre Opening profesyonel danışmanlık hizmetlerinin alınması, işletmenin başarılı bir şekilde faaliyete geçmesi ve sürdürülebilirliği için büyük önem taşır. Gastronomide Otel Mutfağı Danışmanlığı, yüksek mutfaklarda restoran danışmanlığı yada mutfak danışmanlığımda net bir şekilde gördüğüm ve yaşadığım biz danışmanların işletmelere katkıları ve risk koruma yöntemleri şöyle sıralanabilir:
 
Pazar Araştırması ve Analizi:
 
Katkı: 
Danışmanlar, 2024'de restoran trendlerinde işletmenin konumlandırılacağı bölgedeki hedef kitle, rekabet durumu ve pazar trendleri hakkında detaylı bir araştırma yapar.
 
Risk Koruma: 
Yanlış hedef kitleye veya doymuş bir pazara girmekten kaynaklanan ekonomik riskleri azaltır.
 
Konsept ve Branding:
 
Katkı: 
2024 gastronomi trendlerinde geleceğin menü trendlerinde danışmanlar, marka oluşturma, logo tasarımı, misyon ve vizyon oluşturma gibi konularda rehberlik eder.
 
Risk Koruma: 
Gastronomide Geleceğin Restoranlarında pazarda ayırt edici ve benzersiz olmayan bir konseptle başarısız olma riskini azaltır.
 
Mali Planlama:
 
Katkı: 
2024 Dünya Gastronomi Trendlerinde başlangıç maliyetleri, operasyonel maliyetler ve beklenen gelirler hakkında gerçekçi bir bütçe oluşturulmasına yardımcı olur.
 
Risk Koruma: 
Beklenmedik maliyetler ve yetersiz bütçeleme nedeniyle finansal sıkıntıya girmekten korur.
 
Tedarik Zinciri ve Lojistik:
 
Katkı: 
Gastronomide Tedarikçi Seçimi, malzeme alımı ve lojistik planlaması konusunda önerilerde bulunur.
 
Risk Koruma: 
Kalitesiz malzeme tedariki veya lojistik sorunları nedeniyle Restoran İşletmeciliğinde operasyonel aksamalardan korur.
 
Eğitim ve Personel Seçimi:
 
Katkı: 
2024 profesyonel otel mutfakları ve Restoran Mutfağı Trendlerinde doğru personelin seçilmesi, eğitilmesi ve yönlendirilmesi konusunda destek verir.
 
Risk Koruma: 
2024 Yemek Trendlerinde yetersiz eğitimli veya niteliksiz personel nedeniyle oluşabilecek hizmet kalitesi sorunlarından korur.
 
Lokasyon Seçimi ve Tasarım:
 
Katkı: 
Optimal lokasyonun belirlenmesi ve işletme içi tasarımın etkin bir şekilde yapılmasına yardımcı olur.
 
Risk Koruma: 
Yeni Gastronomi Trendlerinde yanlış bir lokasyonda konumlanma veya işlevsiz tasarım nedeniyle işletme verimliliğinin düşmesinden korur.
 
Hukuki ve Regülasyon Danışmanlığı:
 
Katkı: 
İlgili lisansların, izinlerin ve sertifikaların alınmasında rehberlik eder.
 
Risk Koruma: 
Yasal uyumsuzluk nedeniyle karşılaşılabilecek cezai yaptırımlardan veya işletmenin faaliyetlerinin durdurulmasından korur.
 
Pazarlama ve Tanıtım Stratejisi:
 
Katkı: 
Etkili bir pazarlama kampanyasının planlanması ve uygulanmasında restoran tanıtımı konularında yardımcı olur.
 
Risk Koruma: 
Yetersiz tanıtım veya hedef kitleye ulaşamama riskinden korur.
 
Profesyonel danışmanlar, Gastronomi trendlerinde Sürdürülebilir Restoran Mutfağı standartlarında restoran ve otel işletmelerinin kuruluş aşamasında karşılaşabileceği birçok riski öngörerek bu riskleri minimize etme yollarını sunarlar. Bu, işletmenin başlangıçta karşılaşabileceği potansiyel engelleri aşmasına ve sürdürülebilir bir başarıya ulaşmasına yardımcı olur.
 
Not:
*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***
 
Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
Uluslararası Ve Kıtalararası 
Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
 
Önemli not:
*** Zaman zaman gastronomi ve turizm trendleri üzerine kaleme aldığım mesleki yazılarımı'da inceleyebilirsiniz. Ayrıca Uluslararası Ve Kıtalararası Restoran Danışmanlığı Ve Mutfak Danışmanlığı verdiğim resmi ingilizce web sitemide "alttaki resmi tıklayarak" inceleyebilirsiniz.
 
International And Intercontinental Restaurant Consultant and Kitchen Consultant
 
Önemli Not:
İnşaat aşamasından büyük açılışa kadar koordinatörlüğünü yaptığım "son çalışmam olan" Lagos şehrindeki son çalışmam olan Elysium LAGOS çalışmalarımı inceleyebilirisiniz... Lagos Elysium grup bünyesindeki fine dining menüler, bahçe restoran menüleri, bistro restoran menüleri ve degüstasyon menülerinide görmek sizin için önemli olabilir...
 
 
 

Otel-Restoran "Anahtar Teslimi" Danışmanlık Paketi