Otel & Restoran "Gümüş" Danışmanlık PaketiUluslararası Ve Kıtalararası hizmetlerim bazen Otel Mutfağı Danışmanlığı, bazen yüksek mutfaklarda restoran danışmanlığı yada mutfak mutfak danışmanlığı olarak "Hizmet Alanlarımı" Aşağıdaki "Kırmızı" Olarak Kabartılmış başlıklar'da bulabilirsiniz...
 
* Otel & Restoran "Gümüş" Danışmanlık Paketi
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Pazar Analizi Ve Hedef Kitle Belirlemesi Nedir?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Pazarlama Ve Reklam Stratejileri Oluşturması Nedir?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Gelişmiş Menü Mühendisliği Nasıl Yapılır?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Ekipman Ve Tedarikçi Önerileri Nelerdir?
* Restoran Ve Otel İşletmelerinde Misafir Sadakatinin Kontrolü Ve Artırılması Nasıl Yapılır?
  Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
 
"Gümüş Paket" Restoran Ve Mutfak Danışmanlığımın Özellikleri Nelerdir?
 
Restoran ve Otel 
Gastronomide Restoran Danışmanlığı ve Otel Mutfağı Danışmanlığımda ele aldığım konulardan işletmelerinde Pazar Analizi ve Hedef Kitle Belirlemesi:
 
Rekabet Analizi: 
İşletmenin bulunduğu Restoran İşletmeciliğinde lokasyondaki rakiplerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi.
 
Demografik Analiz: 
Potansiyel Misafirlerin Misafir Memnuniyetinde yaş, cinsiyet, gelir seviyesi gibi demografik bilgileriyle hedef kitle belirlemesi.
 
Trend Takibi: 
Gıda ve konaklama sektöründeki Misafir Sadakati ile alakalı aktüel trendlerin belirlenmesi.
 
Misafir Tercihleri Analizi: 
Gastronomide Online restoran ve mutfak danışmanlığımda da ele aldığım Misafir beklenti ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ile hizmetlerin buna göre şekillendirilmesi.
 
Restoran ve Otel İşletmelerinde Pazarlama ve Reklam Stratejileri Oluşturması:
 
Dijital Pazarlama Planı: 
Sosyal medya, e-posta pazarlama, otel mutfağı teknolojileri makalemde de ele aldığım gibi dijital pazarlama araçlarının etkili bir şekilde kullanılması için planlama.
 
Etkinlik ve Promosyonlar: 
Özel günler, tematik etkinlikler ve promosyonlarla Misafir ilgisinin çekilmesi.
 
Marka Kimliği Oluşturma: 
İşletmenin marka restoran bilinirliğini ve itibarını artırmaya yönelik çalışmalar.
 
İşbirlikleri ve Partnerlikler: 
Yerel işletmelerle, Tedarikçi Seçimi ve tedarikçilerle veya influencer’larla işbirlikleri kurularak pazarlama faaliyetlerinin desteklenmesi.
 
Restoran ve Otel İşletmelerinde Gelişmiş Menü Mühendisliği:
 
Karlılık ve Popülerlik Matrisi: 
Menüdeki ürünlerin hem karlılık hem de Menü mühendisliğinde, otel menülerirestoran menüsündeki popülerlik açısından değerlendirilmesi.
 
Maliyet Optimizasyonu: 
Yemek maliyetlerinin Maliyet Kontrolünde minimuma indirilmesi ve kar marjının maksimize edilmesi için stratejilerin belirlenmesi.
 
Yaratıcı Sunum Teknikleri: 
Menüdeki yemeklerin Yeni Gastronomi Trendlerinde görselliğini ve sunumunu artıracak tekniklerin belirlenmesi.
 
Mevsimlik Ürün Entegrasyonu: 
Mevsime uygun taze Sürdürülebilir Restoran Mutfağında ve kaliteli ürünlerin menüye eklenmesi.
 
Restoran ve Otel İşletmelerinde Ekipman ve Tedarikçi Önerileri:
 
Optimal Ekipman Seçimi: 
İşletme ihtiyaçlarına en 2024 Yemek Trendlerinde uygun mutfak ve hizmet ekipmanlarının belirlenmesi.
 
Tedarikçi Değerlendirmesi: 
Kaliteli ve uygun fiyatlı tedarikçi seçimi ve ilişkilerin yönetilmesi.
 
Stok Yönetimi: 
Ekipman ve hammadde Stok Yönetiminde stoklarının etkili bir şekilde yönetilmesi için öneriler.
 
Restoran ve Otel İşletmelerinde Misafir Sadakatinin Kontrolü ve Artırılması:
 
Misafir Geri Bildirim Sistemleri: 
Misafirlerden alınan geri dönüşlerle ilgili gastronomide hizmet kalitesinin yükseltilmesi.
 
Otel & Restoran "Gümüş" Danışmanlık PaketiSadakat Programları: 
Misafirlerin tekrar işletmeyi Misafir Sadakatinde gerekli ziyaret etmesini teşvik edecek sadakat programlarının oluşturulması.
 
Özelleştirilmiş Hizmetler: 
Misafir beklenti ve tercihlerine göre özelleştirilmiş hizmet sunumu.
 
Kaliteli İletişim: 
Misafir ile sürekli ve kaliteli iletişimin sürdürülmesi, özel teklifler, doğum günü indirimleri gibi kişiye özel kampanyalar.
 
Bu özellikler, "Gümüş Paket" restoran ve mutfak danışmanlığının temel bileşenlerini tanımlamaktadır. Bu paket, işletmelerin hem iç işleyişlerini iyileştirmeye hem de dışa dönük pazarlama ve Misafir ilişkilerini geliştirmeye yönelik geniş kapsamlı bir destek sunar. Ancak, danışmanlık hizmetlerinin detayları, danışmanlık firmasının yaklaşımına ve işletmenin spesifik ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir.
 
"Gümüş" Danışmanlık Paketinin Sorumlulukları Burada Sona Erer...
Aşağıdaki bilgiler ekstra bilgilendirmeden ibarettir. Yukarıda belirtmiş olduğum başlıklar "Gümüş" paketin sorumluluklarını içerir. Yukarıda ve aşağıda Kırmızı etiket ile belirtilmiş olan kelimelerin paket ile bir ilgisi olmadığı gibi sadece konu ile ilgili daha geniş bilgiye sahip olmak isteyenler için konmuştur.
 
** Otel Ve Restoranlar İşletmelerinde Mutfak Danışmanlığı Almanın Önemi Nedir?
 
Otel ve restoran işletmelerinde gastronomi danışmanlığı çeşitlerinde, birçok stratejik ve operasyonel avantaj sağlar. Mutfak danışmanlığının önemli sebepleri şunlardır:
 
Danışmanlar, mevcut yemek trendlerini, maliyet analizini ve hedef kitleye uygun yemek seçeneklerini dikkate alarak menünün geliştirilmesine yardımcı olabilirler. Danışmanlar, gıda maliyetlerini optimize edebilir, israfı azaltabilir ve kar marjını artırabilir. Bu, malzeme seçimi, alım, envanter yönetimi ve maliyet analizi konularında yardımcı olur.
 
Mutfakta kullanılan ekipmanın, araçların ve tekniklerin en verimli şekilde nasıl kullanılacağına dair önerilerde bulunabilirler. Mutfak ekibinin yetkinliklerini artırmak için eğitim programları tasarlayabilir ve uygulayabilirler.
 
Mutfakta kalite kontrol süreçleri ve standartları belirleyerek sürekli yüksek kalitede yemek sunulmasını sağlar. Danışmanlar, gıda güvenliği standartlarına uygun çalışma protokollerini ve hijyen uygulamalarını geliştirebilir. Doğru tedarikçilerin seçilmesi, sipariş yönetimi ve envanter kontrolü gibi süreçlerde rehberlik edebilirler.
 
Sürdürülebilir gıda kaynakları, atık yönetimi ve enerji tasarrufu konularında danışmanlık yapabilirler. Fiziksel mutfak alanının en verimli ve fonksiyonel şekilde nasıl tasarlanıp düzenleneceği konusunda önerilerde bulunabilirler. Mutfakta kullanılabilecek en yeni teknolojiler ve ekipmanlar hakkında bilgi ve öneriler sunabilirler.
 
Mevcut pazarda rekabetçi kalmak ve benzersiz bir teklif sunmak için mutfakta hangi stratejilerin izlenmesi gerektiği konusunda rehberlik eder.Müşteri geri bildirimlerini analiz ederek, mutfak hizmetlerini ve ürünlerini iyileştirmek için hangi adımların atılması gerektiğini belirleyebilirler.
 
Otel ve restoran işletmeleri için "Gümüş" Danışmanlık Paketinde, mutfak operasyonlarının tüm yönlerini kapsamlı bir şekilde değerlendirerek işletmenin başarısını artırmada kritik bir rol oynar. Bu danışmanlık, hem kısa hem de uzun vadede işletmenin karlılığını, verimliliğini ve misafir memnuniyetini artıracaktır.
 
Not:
Yukarıda belirtmiş olduğum konular sadece ana hatlardan oluşmaktadır. Yüz yüze konuşmalarda detaylar ve yol haritası sorumlulara yapılacak olan toplantılarda tarafımca sözlü ve yazılı olarak verilecektir...
 
*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***
 
Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
Uluslararası Ve Kıtalararası 
Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
 
Önemli not:
*** Zaman zaman gastronomi ve turizm trendleri üzerine kaleme aldığım mesleki yazılarımı'da inceleyebilirsiniz. Ayrıca Uluslararası Ve Kıtalararası Restoran Danışmanlığı Ve Mutfak Danışmanlığı verdiğim resmi ingilizce web sitemide "alttaki resmi tıklayarak" inceleyebilirsiniz.
 
International And Intercontinental Restaurant Consultant and Kitchen Consultant
 
Önemli Not:
İnşaat aşamasından büyük açılışa kadar koordinatörlüğünü yaptığım "son çalışmam olan" Lagos şehrindeki son çalışmam olan Elysium LAGOS çalışmalarımı inceleyebilirisiniz... Lagos Elysium grup bünyesindeki fine dining menüler, bahçe restoran menüleri, bistro restoran menüleri ve degüstasyon menülerinide görmek sizin için önemli olabilir...
 
 
 

Otel-Restoran "Anahtar Teslimi" Danışmanlık Paketi