Hünkâr Osmanlı ve Türk Mutfağı Belçika’da hizmette

Mesleki açıdan Osmanlı ve Türk mutfağına gönül vermiş bir has aşçıbaşı olarak gördüğüm bu kadar olumsuzluktan sonra bu ise gönül vermiş saygıdeğer işadamı Ortağım Fuat Akarsu’nun finansörlüğünde Avrupa’da resmi devlet erkânına protokol ve ziyafet hizmetleri verebilecek, VIP değerlere sahip uluslararası standartlarda zincir marka altyapısıyla 4 aylık sure zarfında, Avrupa’nın merkezinde bürüksele 45 km mesafede Hünkâr Osmanlı ve Türk mutfağını hizmete açtık. Restoranımızda : 50 kişilik açık...
8/9/2014 12:00:00 AM
Hünkâr Osmanlı ve Türk Mutfağı Belçika’da hizmette
 
Has Aşçıbaşımız Hünkâr Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfağını Belçika’da hizmete Açtı...
 
Yaklaşık 2 yıldır Avrupa’da bulunan Türk mutfakları hakkında araştırmalar yapmaktayım.  Asya da ki mesleki araştırmalarım haricinde seyahatlerim haricinde Avrupa’da 3 ayrı zamanda yaklaşık 8 farklı ülke ve 50 ye yakın şehir dolaştım ve ciddi tecrübeler yaşadım.
 
Buralarda Türk lokantalarının menüleri belli “döner durum, döner, sandviç, döner pilav üstü, döner tabakta, firit, üç tane de mayonezden yapılmış sos hangisini tercih ederseniz” . Ayrıca Almanya’da kebap konusunda biraz daha başarılı olunduğunu gördüm. Fırında ve tencerede kendi sosu ile pişen yemeklerimiz  yada Türk Osmanlı mutfağına ait sofra ve yemek kültürünü %10 bile yansıtan bir yok anlayacağınız. Ayrıca Üzülerek söylüyorum-ki Türk mutfağı olarak çoğunlukta sadece dönerci ve fast food olarak anılmamızın dışında ki bizim restoranlarımızın acizliği karşısında çok kaliteli ve farklı çeşitlere sahip İtalyan, Fransız ve Cebelitarık gibi mutfaklar mevcut.
 
40 yaşındayım, 26 yıla yakın meslekteyim, yabancı bir restoran olsa anlarım ama bir Türk lokantasında böyle bir çoban salatasını ilk defa yedim. Tarifi veriyorum size “doğranmış marul, üzerine sövüş doğranmış domates, onun üstünde de beyaz peynir” asırların çoban salatasını bir Türk lokantası böyle servis ediyor arkadaşlar. Savunma da ise özrü kabahatinden büyük cinsten, mutfaklarımız kimlerin eline kalmış...
 
Mesleki açıdan Osmanlı ve Türk mutfağına gönül vermiş bir has aşçıbaşı olarak gördüğüm bu kadar olumsuzluktan sonra bu ise gönül vermiş saygıdeğer işadamı Ortağım Fuat Akarsu’nun finansörlüğünde Avrupa’da resmi devlet erkânına  protokol ve ziyafet hizmetleri verebilecek, VIP değerlere sahip uluslararası standartlarda zincir marka altyapısıyla 4 aylık sure zarfında, Avrupa’nın merkezinde bürüksele 45 km mesafede Hünkâr Osmanlı ve Türk mutfağını hizmete açtık. 
 
Restoranımızda :
 
50 kişilik açık hava kafeterya
150 kişilik kapalı yemek salonu
30 kişilik VIP iki ayrı özel set ziyafet salonu
45 kişilik VIP konferans ve protokol salonu
çocuklar için oyun salonu
 
Ayni zamanda yine ayni binada özel misafirlerimiz için 11 odalı 3 yıldız standartlarına sahip otelimiz bulunmaktadır.

 

 

Benim için  farklı olan konu ise yıllarca ülke ülke dolaştım, farklı konseptlerde 18 ayrı restoran açılışı yaptım, Şefler yetiştirdim. Burada farklı olan 19. Açılışını yaptığım restoran olarak Hünkâr Osmanlı Mutfağında ki vasfım “işletmeye ortağım ve şirket hissedarıyım” dolayısıyla sanırım ailemle bundan sonra Avrupa’da yasamaya devam ederek, ülke mutfağıma buradan hizmet vermeyi düşünüyorum. 
 
İsin en önemli taraflarından biri de Avrupa insanına mutfağımızın döner kebap ve sis kebaptan ibaret olmadığını göstereceğim. 
 
Menümüz: 
 
kahvaltılıklar ve çorbalarımız, soğuk başlangıçlarımız, sıcak başlangıçlarımız, salatalarımız, kara fırınımızdan pidelerimiz, ana yemeklerimiz, sadece bize özel patentli yemeklerimiz, balık çeşitlerimiz ve tatlılarımızdan oluşmakta. Misafirlerimize Toplamda 140 çeşit alakart menü ile hizmet vereceğiz, ayrıca Pazar günleri de açık büfe kahvaltı keyfi ile misafirlerimize hizmet vermeyi düşünüyoruz.
 
İşletmemiz sadece Osmanlı ve Türk mutfaklarına değil, bulunmuş olduğu konumda mevcut özellikleri ile Fransız, İtalyan, Akdeniz mutfakları konseptine ait başka restoranlara da örnek konumdadır, geleneksel örf ve adetlerimizin yaşatıldığı bölgeye örnek bir restoran olmaya devam edecektir. 
 
Ülkemizin ve mutfağımızın tanıtımı için çıktığımız bu yolda :
 
Hünkâr Osmanlı ve Türk Mutfağı olarak;
 
Tarihimizin, kültürümüzün, aile ve sofra adabımızın, manevi değerlerimizin, kaybolmaya yüz tutmuş tarihi lezzet miraslarımızın yasatıldığı uluslararası standartlara sahip bir restorandır. Bu anlamda bizi tercih eden misafirlerimizi, evimize gelen misafirler gibi ağırlıyoruz.
 
Hizmet kadromuz da bizi tercih edenlere aile ve sofra adabımızın seçkin örneklerini yasatmaya çalışıyor. manevi değerleri her zaman on planda tutan Profesyonel hizmet kadromuz da bizim ailemiz olduğu için manevi anlamda bir aile diğer bir aileyi misafir ediyor anlayışı temel prensibimizdir. Memlekete, mutfağımıza, yerli ve yabancı misafirlerimize hayırlı uğurlu olsun.
 
Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
Uluslararası Ve Kıtalararası 
Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi 
 

Yurt İçinde Ve Yurt Dışında İhtiyac Duyan Kişi Ve Kurumlara;

Yiyecek ve içecek alanlarında restoran ve konaklama ve işletmelerine belirtilen konularda Osmanlı ve Türk mutfağı, Osmanlı saray mutfağı, Anadolu mutfağı, Akdeniz mutfağı, menü planlama, konsept belirleme, mesleki eğitim alanlarında uluslararası konumda has aşçıbaşı Ahmet Özdemir olarak;
 
Yiyecek ve içecek danışmanlığımutfak danışmanlığıişletmeci körlüğüYeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?, Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?, Menü DanışmanlığıRestoran Yönetimi, Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim?, Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?, Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!! konularında mesleki eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermekteyim. İlgili projeler için mesleki bilgilerime ihtiyac duyan kişi ve kurumlar Türkiye saati ile sabah 10:00 ila aksam 22:00 saatleri arasında tarafım ile İLETİŞİM bilgilerimden bağlantıya geçebilirler...