Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir ve 3 Michelin Yıldızlı "Peter Goossens"

Acaba bu manşet meslektaşlarımız için hak edilmeyen bol madalyalı yarışmalar ve ilgisiz, alakasız, hak edilmeyen sertifikalar, dernekler tarafından verilen başarı belgeleri için ne anlam ifade ediyor? icraat olmaksızın, dünyada kendimizi tanıtamadıktan sonra bütün meslektaşlarımızın boynu madalyalarla dolu olsa, ellerimizi başarı belgeleri ve sertifikalarla doldursanız ne yazar!!! _7 milyar nüfuslu dünyada 75 milyon nüfusumuzun kültürümüzü ve mutfağımızı en iyi şekilde tanıması bizi dünyaya..
9/18/2013 12:00:00 AM
Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir ve 3 Michelin Yıldızlı
 
Belçikalılar Türkiye 'nin Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'i dünyaca ünlü 3 Michelin yıldızlı Şefleri ile yan yana koydular...
 
Türkiye-Belçika kültür festivali organizatörleri büyük bir is yaparak Türkiye yi ülke dışında temsil etmiş en ünlü ustalarından olan Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'i 5 gün boyunca Festivalin mutfak ve restoran organizasyonunu yapması için Belçika'ya getirdiler.
 
39 yasındaki usta aşçı Türkiye'de sadece televizyonlara çıkarak ünlü olmadı, kendisi farklı ve çok güzel karışımlarında bulucusudur. Son olarak yaptığı topuz kebabı en çok beğenilen ve ilgi çeken yemeklerin başında gelmektedir. Topuz Kebabı'nın kanuni haklarını da alarak elinde bulunduran ünlü şef Ahmet Özdemir Türkiye'nin yanı sıra dünya çapında 'da özellikle Avrupa ülkeleri tarafından ilgi çekmektedir.
 
Kendisi Amasya'da Merzifon'da çalışmasına rağmen dünya'nın farklı yerlerini gezip ününü yaymaktadır. Farklı dünya ülkelerindeki yaptığı büyük açılışlarla ismi tanınan ünlü asçı sadece restoranlarda değil, Delux otel açılışları ve özel günlerde ve üst düzey katılımcıların bulunduğu organizasyonlarda 'da Türkiye'nin mutfakta 'ki isimdir.
 
Türkiye- Belçika kültür festivali organizatörleri hem hazırlanan yemek malzemelerini tek başına bir araya getiren hem de 74 ev kadınını mutfakta beyninden yaptıkları hazırlıkları ile koordine edebilen bir asçı ile çalışmış olmalarından dolayı çok mutlular ve bu lezzetlerden faydalanmanız için sizleri 'de önümüzdeki günlerde şahane yemeklerinden ve Osmanlı şerbetlerinden tatmanız için buraya beklemektedirler.
 
Acaba bu manşet meslektaşlarımız için hak edilmeyen bol madalyalı yarışmalar ve ilgisiz, alakasız, hak edilmeyen sertifikalar, dernekler tarafından verilen başarı belgeleri için ne anlam ifade ediyor? icraat olmaksızın, dünyada kendimizi tanıtamadıktan sonra bütün meslektaşlarımızın boynu madalyalarla dolu olsa, ellerimizi başarı belgeleri ve sertifikalarla doldursanız ne yazar!!! 
 
7 milyar nüfuslu dünyada 75 milyon nüfusumuzun kültürümüzü ve mutfağımızı en iyi şekilde tanıması bizi dünyaya ne kadar tanıtır??? Kendimize gelelim... Boş laflara gerek yok. Görebildiğimiz, tanıtabildiğimiz ve kültürümüzü tanıtabildiğimiz kadar varız. Kendimizi, 1.,2.,3., başından belli  yalandan yarışmalarla, laf olsun diye açılan derneklerle, üste para verilerek kurulmuş federasyonlarla kandırmayalım lütfen...
 
HABER.SALİH GÜLCAN Belçika..
 
AHMET ÖZDEMİR'
Sonrakı yazım Almanya'da "düsseldorf, köln, Essen, Dörtmund"  Hollanda' da "Rotterdam, Amsterdam,Breda" Belçika 'da " Brüksel, Genk, Anvers, Diest, Ransberg, Limburg, Hasselt" Fransa' da " Paris, Rouven, Lemans, Portiers"  şehirleri  hakkında olacaktır. hepsi  ilgili resimlerle camiaya aktarılacaktır.
 
 
Kimse muhalefete kalkışmasın aksi takdirde ezilmeye mahkum olacaktır. Saygıdeğer camiamızın boş laflara karnı toktur. Tek tek restoran isimlerini bile belirtebilecek şekilde gezdim... Hiç kimseden maddi ve manevi yardım istemedim, sponsor aramadım, ihtiyacımda yok... Allah rızası için çalışmalarımı ve harcamalarımı Türk ve Osmanlı mutfağına adadım, camiamıza da hediye ediyorum. Laf değil iş üretmeye çalışıyorum. isteyen anlar istemeyen anlamaz, anlayamazda zaten... yazı dizisinin devamı  için lütfen bekleyiniz... 
 
http://www.gundem.be/tr/belcika/ahmet-ozdemir-ascilik-bir-sanattir

 

3 Michelin yıldızlı Şefleri ile yan yana koydular

 

Profesyonel Mutfaklarda Aşağıdaki Kaynak Olarak Gördüğüm Diğer Yazıları 'da Okumak İsteyebilirsiniz...

 
Genel Mutfak Bilimi Nedir?
Profesyonel Mutfak Bölümleri Nelerdir?
İyi Bir Mutfak Yönetiminde Verimlilik Nedir?
Alakart ve Endüstriyel Mutfak Çeşitleri Nelerdir?
Otel ve Restoran Mutfak Organizasyonu nasıl yapılır?
Modern Mutfak Üniteleri Nelerdir?
Yönetici Mutfak Planlaması Nedir?
Dünyada Mutfağın Tarihsel Gelişimi Nedir?
Yiyecek–İçecek Departmanı Organizasyon Şeması nedir?
Yeni Restoran Açarken En Çok Yapılan Hatalar Nelerdir?
Yeni Restoran Konsepti Nedir? Nasıl Oluşturulur?
Uluslararası Gastronomi Danışmanlığı Nedir?
Uluslararası Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı Alabilirmiyim?
Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim?
Şehrimde Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!!
Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?
Dünyaya Örnek Olabilecek Yeni Restoran Projeleri Nelerdir?
Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?
Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Yemek Fotoğraflarına Ve Yemek Stilistliğine Eleştirel Bir Bakış
Gastronomi Araştırmalarında Yemeğin Kültürel Tarihi Nedir?
Modern Mutfaklarda Sous Vide Pişirme Yöntemi Nedir?
Profesyonel Mutfaklarda Pişirme Teknikleri Nelerdir?
Yüksek Mutfak, Avangard Mutfak ve Rafine Mutfak Nedir?
Parofesyonel Mutfaklarda Moleküler Gastronomi Konusundaki Görüşler Nelerdir?
Profesyonel Otel Mutfağı Organizasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur?