Endüstriyel Mutfak Danışmanlığının Özellikleri Nelerdir?Uluslararası Ve Kıtalararası hizmetlerim bazen Otel Mutfağı Danışmanlığı, bazen yüksek mutfaklarda restoran danışmanlığı yada mutfak mutfak danışmanlığı olarak "Hizmet Alanlarımı" Aşağıdaki "Kırmızı" Olarak Kabartılmış başlıklar'da bulabilirsiniz...
 
* Endüstriyel Mutfak Danışmanlığının Özellikleri Nelerdir?
* Endüstriyel Mutfak Danışmanlığının Diğer Mutfak Danışmanlıklarından Farkı Nedir?
* Endüstriyel Mutfak Ne Demektir?
* Endüstriyel Mutfakların Özellikleri Nelerdir?
* Kimler Endüstriyel Mutfak Danışmanlığı Yapabilir?
  Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
 
Endüstriyel Mutfak Ne Demektir?
 
Endüstriyel mutfak, genellikle büyük ölçekli yemek servisi yapan işletmelerde kullanılan, yüksek kapasiteli ve profesyonel mutfak üniteleri ile donatılmış mutfaktır. Oteller, hastaneler, kafeteryalar, büyük restoranlar, katering şirketleri ve yemek hizmeti sunan diğer büyük kuruluşlar için tasarlanmıştır.
 
Endüstriyel Mutfakların Özellikleri Nelerdir?
 
Yüksek Kapasite:
Gastronomide bulunan mutfak çeşitleri içerisinde kendine ait mutfak bölümleri bulunanEndüstriyel mutfaklar, büyük miktarda yemek hazırlama ve pişirme kapasitesine sahiptir.
 
Dayanıklı Ekipman: 
Ağır kullanıma uygun, endüstri standartlarında mutfak pişirme ekipmanları ve diğer mutfak ekipmanları bulunur.
 
Ergonomik Tasarım: 
Personelin verimli ve rahat çalışabilmesi için mutfak tasarımı ergonomik bir şekilde tasarlanmıştır.
 
Hijyen ve Temizlik: 
Kolay temizlenebilir yüzeylere, hijyen kurallarını destekleyen ekipmanlara ve özelliklere sahiptir.
 
Enerji ve Su Tasarrufu: 
Verimlilik esas alındığı için enerji ve su tasarrufunu destekleyen Mutfak Yönetiminde Üretimi kolaylaştıran ekipmanlar kullanılır.
 
Gastronomide Endüstriyel Mutfak Danışmanlığının Özellikleri Nelerdir?
 
Tasarım ve Planlama: 
İşletmenin ihtiyaçlarına öncelikte uygun endüstriyel mutfak planlanması yapar.
 
Endüstriyel Mutfak DanışmanlığıEkipman Seçimi: 
Profesyonel Otel Mutfağı Organizasyonuna benzeyen 2024 Dünya Gastronomi Ve Turizm Trendlerine hakim çalışma programının olduğu endüstriyel mutfaklarda Otel Mutfaklarının Özelliklerine uygun mutfak ekipmanları ve araçlarının seçiminde yardımcı olur.
 
Eğitim ve Eğitim: 
Mutfak personelinin eğitimi, personel hiyerarşisi ve personel görevleri ve iş akışının optimize edilmesi konularında Otel Mutfağı Danışmanlığında da uzmanlık sahibi olan şefler danışmanlık yapabilir.
 
Hijyen ve Gıda Güvenliği: 
Mutfak Teknolojileri hakkında mutfak eğitimleri almış çalışanlar, mutfakta hijyenik koşulların sağlanması otel mutfağı teknolojilerinin kullanımı ve gıda güvenliği konusunda Pre Opening eğitimleri ile rehberlik eder.
 
Maliyet ve Verimlilik: 
Gerektiğinde, Acil Durum PlanıRisk Analizi ve Maliyet Kontrolünde işletmenin maliyetlerini azaltma ve cost maliyet hesapları ile verimliliğini artırma stratejileri sunar.
 
Endüstriyel Mutfak Danışmanlığının Diğer Mutfak Danışmanlıklarından Farkı Nedir?
 
Endüstriyel mutfak danışmanlığı, özellikle Ana mutfağın diğer bölümler ile ilişkisi ile bağlantılı büyük ölçekli ve profesyonel mutfaklar için özelleştirilmiş servisler sunar. Diğer Restoran Danışmanlığı yada mutfak danışmanlıkları, daha küçük mutfaklar, ev mutfakları veya özel kullanım için tasarlanmış mutfaklar için olabilir. Endüstriyel mutfak danışmanları, büyük ölçekli Profesyonel Otel Mutfağı Organizasyonu operasyonların özel ihtiyaçları ve zorlukları hakkında uzmandır.
 
Kimler Endüstriyel Mutfak Danışmanlığı Yapabilir?
Endüstriyel Mutfak Danışmanlığı yapabilmek için genellikle aşağıdaki niteliklere sahip olmak gerekmektedir:
 
mutfak yönetimimutfak tasarımı , mutfak planlaması veya benzer alanlarda eğitim ve deneyime sahip olmak.
* Endüstri standartları, ekipmanlar ve Mutfak Teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak.
* Hijyen, gıda güvenliği ve mutfak organizasyonu konularında bilgili olmak.
* İyi iletişim becerilerine sahip olmak, geleceğin menü trendleriGeleceğin Restoranlarıyemek menüsünün önemi ve özelliklerine hakim ve farklı disiplinlerle (mimari, mühendislik vb.) işbirliği yapabilme yeteneği.
 
Bu alanda Uluslararası Ve Kıtalararası Otel Ve Restoran Danışmanlık Paketlerim içerisinde "Platin" Danışmanlık Paketini tavsiye ettiğim gibi, yurt içinde ve yurt dışında tecrübeler ile yaşanmış Otel mutfağı nasıl yapılır makalemide okumanızı tavsiye ederim. İlgili konu hakkında alınacak olan sertifikalar veya personellerin mutfak yönetiminde verimlilik sağlaması amacını geliştirecek eğitim düzeyi olması tercih edilebilir, ancak en önemli faktör genellikle bire bir yaşanmış tecrübeler ile deneyim ve uzmanlığı ile yol haritası hazırlayabilecek tecrübeye sahip olmalıdır.
 
Not:
*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***
 
Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
Uluslararası Ve Kıtalararası 
Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
 
Önemli not:
*** Zaman zaman gastronomi ve turizm trendleri üzerine kaleme aldığım mesleki yazılarımı'da inceleyebilirsiniz. Ayrıca Uluslararası Ve Kıtalararası Restoran Danışmanlığı Ve Mutfak Danışmanlığı verdiğim resmi ingilizce web sitemide "alttaki resmi tıklayarak" inceleyebilirsiniz.
 
International And Intercontinental Restaurant Consultant and Kitchen Consultant
 
Endüstriyel Mutfak Danışmanlığı
 
 
Endüstriyel Mutfak Danışmanlığı
 
 
Endüstriyel Mutfak Danışmanlığı